Sepsi ’08, Sepsiszentgyörgy

Hat KEK, hat Sepsi ’08 részvétel. Hat KEK, három Sepsi ’08 győzelem. A csapat és a torna történelme összeforr – évről évre szívesen jönnek hozzánk. A Sepsi`08 csapata egykori középiskolai osztálytársakból, iskolai csapattársakból, nagypályás csapattársakból áll, szóval egy nagyon régi baráti társaságról beszélhetünk, akik évek óta együtt rúgják a bőrt. Idén azonban egy szerényebb kerettel vágnak neki a tornának, hisz az időpont sok csapattag számára nem volt megfelelő.

A Sepsi`08 csapata 2006-ban alakult meg, az akkor még működő SMDSZ (Sepsiszentgyörgyi Magyar Diákszövetség) kezdeményezésére, akik meghívást kaptak a XVII. ELDK-ra, hogy képviseljék a Babeș-Bólyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatait. A csapat magja azóta sem változott, de az évek során némileg átalakult és 2008 óta Sepsi`08 néven szerepel a különböző egyetemi, amatőr, fél-profi vagy bármilyen más jellegű tornákon.

A csapatot már a kezdetek óta egy erős baráti mag alkotja, akik akkor még mindannyian a BBTE sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatain tanultak. Ez ma már nem így van, hisz elég vegyes a keret az tanintézményeket tekintve. Van, aki Sepsiszentgyörgyön, van aki Kolozsváron tanul (a BBTE-n), de van csapattag, aki a brassói Transylvania Egyetem, vagy épp a Sapientia csíkszeredai karainak hallgatója. Ami azonban közös, hogy gyerekkoruk óta ismerik egymást. Sokan együtt fociztak már az iskolai csapatban is, vagy valamelyik megyei csapat ifjúsági keretében. Ez a mai napig sem változott. Sokan játszanak a megyei nagypályás (Román 4-5. liga) bajnokságban, a városi műgyepes bajnokságban vagy épp a romániai
futsal élvonalának valamelyik csapatában. Ma már, lassan 9 év elteltével nem minden csapattag egyetemi hallgató, de nem csüggednek, mert úgy néz ki, alakul az utánpótlás is. A KEK-en idén a 6. alkalommal vesznek részt, azaz eddig az összes kiíráson jelen voltak. Emellett stabil résztvevői, vendégei a székelyudvarhelyi Erdélyi Labdarúgó Diákkupának, a KEK Csíkszeredának, a sepsiszentgyörgyi országos egyetemista futsal tornának, és idén második alkalommal vesznak részt a TuFi-n. Emellett rengeteg más tornán szoktunk megjelenni, visszajárni, bajnokságban azonban még nem szerepeltek együtt.

Őszintén válaszolnak a reális célt firtató kérdésünkre:

“Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy az eredmény nem számít, mert igenis fontos, de a kalandvágyunk soha nem lankad és körülbelül kétszer olyan erős, mint a győzni akarásunk. Imádunk szórakozni, jól érezni magunkat és ez sokszor kihatott az eredményeinkre is. A lényeg, hogy Budapestre mindig szívesen megyünk, hisz régi barátokkal találkozhatunk, akikkel sokszor csak ott futhatunk össze, mindig hatalmas buli az ottlét és még néha az eredmény is összejön.

Az első KEK-en utolsó helyen végeztünk. A második és harmadik kiírást megnyertük, aztán a negyediken erősebb lett a kalandvágy és kiestünk a csoportból, de az ötödik kiírás alkalmával bebizonyítottuk, hogy van még bennünk lendület. Idén a csoportból való kijutás a cél, bár elnézve a mezőnyt, elég nehéz lesz. Tehát a cél, hogy ott legyünk, szórakozzunk egy nagyot, ismét feledhetetlen élménnyel térjünk haza és ha tehetjük, a csoportkörön jussunk át.”

img_0995

A csapat tagjai: András Előd, Gábor Csongor, Gödri Áron, Józsa Tihamér, Kedves Levente, Kereles Tamás, Mánya Szabolcs, Máté József, Miklós Tamás, Pál Levente, Papp Csongor, Ráduly Csaba, Rétyi Zakariás, Sütő Ákos, Szilágyi Szaniszló, Vajna Ervin