Selye János Egyetem, Révkomárom

Túlélni a csoportkört – hiába zárt korábban már a KEK-en második helyen is, mégis ezzel a felütéssel érkezett tavaly Budapestre a 2004. óta fennálló Selye János Egyetem futsal csapat, de a körbeverésből a révkomáromiak jöttek ki legrosszabbul, és végül a D-csoport utolsó helyén zártak. Így nem kérdés, idén újra megpróbálják, ami legutóbb nem sikerült, bár nem lesz könnyű dolguk, mert a helyi egyetemi futsal bajnokság, valamint sérülés miatt több jó játékos is otthon marad.

“Még, ha nem is a legerősebb összeállításban megyünk, akkor is mindenképp szerettünk volna ott lenni a budapesti KEK-en, mert a sportnak köszönhetően az anyaországban találkozhatunk más térségekben élő magyarokkal, és ápolhatjuk a már meglévő barátságokat. Megfiatalított csapattal érkezünk, sokan elsőévesek, de ha jó napot fogunk ki, a csoportból tovább juthatunk.”

A Selye János Egyetem csapata egyébként komoly múlttal bír, legnagyobb eredményei között szerepel a 2007-es berlini torna, ahol egyetlen elveszített meccsel a harmadik helyig sikerült menetelniük. Két évvel később Rózsahegyen ugyancsak a dobogó legalsó fokáig jutottak, míg az első KEK-en az együttes adta a gólkirályt Halák Szilárd személyében. 2011-ben Nagyszombaton már egy második hely is összejött, majd egy esztendővel később még feljebb tudtak lépni: ugyanitt egy 16 csapatos versenyben felértek a dobogó legfelső fokára. Ezt követően igencsak beindult a szekér: Budapesten a tizenhat csapatos Egyetemek Kupáján egy második helyig jutottak, majd 2014 októberében a „Nagy játékosbörze” elnevezésű viadalon szintén ezüstöt szereztek.

Selye