Paksi Halászlé, ELTE

2003 szeptemberében egy kisebb baráti társaság alapította meg a Paksi Halászlét. A csapat tagjai Paksról tanulmányaik miatt költöztek Budapestre, és a Halászlé révén a budapesti egyetemi kispályás focibajnokságokban egyszerre csiszolták tovább focitudásukat és őrizték meg a baráti kapcsolatot. Később a csapat az újonnan születő ismeretségek, barátságok révén számos új, főként ELTE-s taggal bővült, de az az alapelv, hogy a csapat tagjait szoros baráti kötelék fűzi össze, a mai napig megmaradt.

A csapat az elmúlt tíz évben főleg az egyetemi bajnokságokban érte el sikereit, de számos egyéb hazai és nemzetközi tornán is részt vett, beleértve a természetesen a KEK minden társrendezvényét is. Olyannyira, hogy a budapesti torna ötlete a csapat tagjainak fejéből pattant ki, miután nagy sikerrel szerepeltek a székelyudvarhelyi ELDK-n. Ennek megfelelően idén már negyedik alkalommal üdvözölhetjük majd a csapatot a KEK résztvevői között.

A csapat legnagyobb sikerei között feltétlenül meg kell említeni a többszörös Közgáz Liga elsőséget, az ELTE Bajnokságban elért dobogós helyezéseket, a Székelyudvarhelyen elért III. helyezéseket vagy a Borsodi Egyetemi Kupa 8 csapatos országos döntőjébe jutást.

A Paksi Halászlé számára a KEK az szezon egyik fő eseménye, amin minden játékos részt akar venni. Nem lesz ez idén sem másként, ugyanakkor jól mutatja a torna színvonalának emelkedését, hogy míg korábban az első négybe jutás volt a cél, ma már a csoportból való továbbjutás is sikerként értékelendő. Szintén figyelemre méltó tény, hogy a hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezők csökkentették az ELTE-s csapatok számát, és így a korábbi évekkel ellentétben idén már csak a Paksi Halászlé képviseli az ELTE-t – teszi ezt már csak azért is, mert a csapat tagjai közül többen a házigazda ELTE-BEAC futsal csapatának is tagjai.

A Tiszakeresztúri Általános Iskola számára szervezett gyűjtés lelkes támogatója a Paksi Halászlé is, a csapat tagjai futball labdákat ajánlottak fel a kárpátaljai iskola diákjainak.

 

paksihal