Nyíregyházi Főiskola

A csapat ilyen összetételben először 2011-ben állt össze, játékosak kivétel nélkül sportszervező illetve testnevelő-edző szakos hallgatók. A fiúk kispályás labdarúgó bajnokságokon szoktak indulni, 2-3. helyezések már voltak, a dobogó tetejére azonban eddig még nem sikerült felállniuk, így remélik, idén – az első KEK-es megmérettetésükön – ez is bekövetkezik majd. A nyíregyházi srácok erős mezőnyre és színvonalas mérkőzésekre számítanak, ám technikás labdarúgóik révén (Orgován György, Kiss Tamás, Markos János és Mészáros Balázs) joggal bízhatnak egy kiemelkedően jó szereplésben. A nyírségiek adakozás tekintetében is az élen járnának, terveik között szerepel, hogy főiskolájukon gyűjtést szerveznek a Tiszakeresztúri Általános Iskola megsegítésére.

Külön érdekesség a csapattal kapcsolatban, hogy a Nyíregyházi Főiskola fogja képviselni Magyarországot a 2013. június 23-30. között Spanyolországban megrendezésre kerülő Európai Egyetemek Bajnokságán, méghozzá nagypályán. A torna tízéves történetében a nyírségiek révén először szerepel majd magyar csapat. További terv, hogy a Főiskola Sportegyesülete és Hallgatói Önkormányzati Testülete a 2013/14-es szezonban, ugyancsak nagypályán saját csapatot indít majd el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei III. osztályban.

A nyíregyháziak személyében tehát idén újoncot avatunk, bízzunk benne, hogy a jövőben a torna rendszeres résztvevői válnak majd!

Nyíregyházi Főiskola