II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola, Beregszász

Töretlen kitartással az első KEK-sikerért! A beregszászi együttes 2011-ben állt össze, mai napig formálódó gárdájukat a kiváló baráti kötelékek tartják össze. A társaság a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának pesti állomásán már háromszor is szerepelt – és szívesen jár vissza hozzánk évről évre –, míg a másik fő “célpontjuknak” a debreceni Campus Olimpia számít.

“Számunkra a KEK a legfontosabb torna az évben, és nemcsak a versenyszellem miatt, hanem mert itt tudunk a legjobban kapcsolatot teremteni más országokban élő magyar diákokkal - mondta Vári Norbert, a beregszásziak játékosa. - Aki eddig részt vett a budapesti viadalon, kizárólag kellemes élményekkel gazdagodhatott. Egy évben áltlaában három torna veszünk részt, a KEK-en, a Székelyföldért-kupán és a Debreceni Campus Fesztiválon, ráadásul edzésre sem tudunk sok időt fordítani.”

A csapat célja a csoportból való továbbjutás, és ebben nagy segítségére lehet a két meghatározó játékosa, a fent megszólaló Vári Norbert, valamint Dubrovszkij László.

Előbbinek különösen fontos az idei KEK-hez kapcsolódó jótékonysági kezdeményezés, ugyanis a főiskola előtt épp a most támogatni próbált Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceumban tanult.

“Minden erőmmel azon vagyok, hogy a volt iskolm minél több sportszerrel és eszközzel gazdagodjon - folytatta Vári. - Pontosan emlékszem, milyen rossz volt, amikor a líceum tanulójaként focizni szerettünk volna, akkor csak egy régi, kopott, szakadt labdával tudtuk ezt megtenni a kis hátsó kertben lévő pályán. Ahogyan akkor elkélt volna, úgy most is hatalmas segítségre szorulnak az ott tanuló gyermekek. Hogy minden feltétel adott legyen a sportoláshoz és a fejlődéshez.”

 beregszász