Góbék, Kolozsvár

Székelyföldről érkezik a torna talán legvidámabb csapata, a GóbékA KEK legnagyobb értékének tartják, hogy összehozza pár nap erejéig a Kárpát-medencei magyar fiatalokat a sportot hívva segítségül, amely talán a legjobb eszköz, hogy egyre többen magyar nemzetben és ne „csak” Magyarországban gondolkodjanak. Külhoni magyarként, székelyként is rendkívül jó dolognak élik meg a KEK-et, mert közelebb hozza magyart a magyarhoz, mély barátságok köttetnek. Egy alkalom kivételével mindannyiszor jelen voltak a tornán, amire különösen büszkék, emellett Erdély legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyar egyetemista gárdájaként kötelességüknek érzik, hogy a jövőben is mindig képviseljék a székely színeket. 1984-ben Kolozsváron alakult meg a csapat, amelyet székelyudvarhelyi, de Kolozsváron tanuló diákok alapítottak. Kétszer sikerült a negyedik helyen végezniük, de előrébb nem. Egy dobogó most már járna, ezt ők is így érzik, ezért ez a legfőbb idei célkitűzésük.

Véleményük szerint a magyarországi csapatok hagyományosan erősebbek futsalban, ezt játsszák egész évben, ellenben a Góbéknál megszokott 5+1-el. A 4+1-hez szokott csapatok ellen mindenképp nehéz lesz, de a biztos védelem gyors kontrákkal megtámogatva működő taktika lehet. A nem magyarországi csapatokat, főleg az erdélyieket testközelből ismerik, talán velük majd jobban fel tudják venni a harcot. Zárásképp álljon itt a Góbék 3 szava, ami akár a torna második jelmondata is lehetne: Hit, remény, szeretet. Hiszünk a győzelemben, remélünk az első helyben, s szeretünk mindenkit!

DSC_3668KG

Álló sor: Gagyi Tamás, Bokor Zoltán, Mátéfi Zsolt, Tiboldi Attila, Gergely Tamás, Berecz Norbert Guggoló sor: Koffol Gábor, Lőrinc Árpád, Bíró Csaba, Sebestyén Attila, Török Bálint, Bíró Barna Akik nincsenek a képen és az ifik: Ozsváth Arnold, Simon Norbert, Fábián József, Fülöp Sándor, Hadnagy István, Bálint Lehel, Ilyés Szabolcs