A 120 éves BEAC által szervezett, összmagyar multisport esemény, a IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája zárásaként május 30-án kerültek átadásra azok az adományok, melyeket a játékosok, szurkolók és támogatók közösen gyűjtöttek össze a kárpátaljai Beregrákosi Általános Iskola részére.

A már hagyománnyá váló kupa résztvevői minden évben gyűjtést szerveznek egy-egy határon túli oktatási intézménynek, immáron negyedik alkalommal egy kárpátaljai magyar közösség számára.

Molnár Béla iskolaigazgató elmondása szerint egy kézilabda és egy kosárlabda pálya mellett, az apró kis tornateremben szokták kiélni mozgásigényüket a gyerekek. Sporteszközöknek azonban mindig híján vannak. A KEK-ről egy volt tanulójuk mesélt lelkesen az iskola vezetőinek és nagy örömmel értesültek róla, hogy ők lesznek a jótékonysági gyűjtés egyik kezdeményezettei.

Simon Gábor, a BEAC igazgatója kiemelte, hogy az idén 120 éves BEAC számára nagyon fontos a határon túli magyar közösségek sorsa. “A jubiláló KEK a klub egyik legfontosabb eseménye, és abban a szerencsés helyzetben vagyunk mi szervezők, hogy átélhetjük az átadásnak, az ajándékozásnak az örömét. Ezúton szeretnénk megköszönni minden játékosnak, öregdiák és egyetemista csapatnak, felsőoktatási intézménynek, és a KEK kiemelt támogatóinak Kövér László házelnök úrnak, Pánczél Károly elnök úrnak, Szabó Tünde államtitkár asszonynak, Potápi Árpád államtitkár úrnak, Gulyás Tibor HÖOK elnöknek, a Bethlen Gábor Zrt.-nek, a Rákóczi Szövetségnek és a sportági szakszövetségeknek, hogy a kezdeményezésünket évről évre támogatják. Jövőre 10 éves a KEK, így a jubileum alkalmából még több energiával folytatjuk: Sport határok nélkül!” 

Az átadó “ceremoniális” része után a KEK szervezői és az iskola diákjai a sportszereket közösen ki is próbálták, az adományozók és az iskola tanulói egy barátságos mérkőzésen mérték össze tudásukat.

Köszönet a gyűjtésben résztvevő valamennyi támogatónak!

Az átadón készült összes fénykép elérhető a BEAC Facebook-oldalán!