Március 2-4. között a szokásosnál is nagyobb élettel telt meg a BEAC csarnoka, mivel zsinórban nyolcadszorra került megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club szervezésében.

Az ELTE, illetve az ELTE Szolgáltató Központ Sportirodájának jelentős támogatásának köszönhetően idén bővített programkínálat várta a résztvevőket, ugyanis az egyetemi és alumni futsaltorna, illetve a szokásos cheer MEFOB döntő mellett már kosárlabda torna megrendezésére is lehetőség nyílt. Az egyetemi kupát egy újonc csapat, az Óbudai Egyetem vihette haza, míg az Alumni tornán az Imperial Wet megvédte a bajnoki címét.

VIII. KEK ’17 from Marci Karvaly on Vimeo.

A jótékonyságról sem tettek le a szervezők, az idei adományokat a Péterfalvai Református Líceumnak juttatják el. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke és a torna fővédnöke mellett Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., az ELTE Sport Kft., a Ferencvárosi Torna Club, az FTC játékosa Hajnal Tamás, illetve a résztvevő csapatok is ajánlottak fel sportszereket, játékokat az intézmény tanulói számára.

A nyolc magyarországi csapat mellett még négy területről érkeztek a résztvevők: Kárpátaljáról, Felvidékről, Vajdaságból és Erdélyből. Így alakult ki a tizenhat csapatos névsor, és a pénteki csoportmeccsek után szombat délelőtt már biztossá vált: új győztese lesz a KEK-nek, hiszen a kolozsvári Góbék és az Óbudai Egyetem jutott a döntőbe. Előbbi a Szent István Egyetemet, utóbbi az NKE-t ütötte el a döntőbe jutástól, így nekik a bronzmeccs maradt a bizonyításra. A közszolgálatisok éltek a lehetőséggel, és hátrányból felállva 3-1-el húzták be a meccset. Hagyományosan az éremért zajló küzdelmek előtt került sor a cheer MEFOB döntőjére, ahol rengeteg ELTE-s mosolygós arcot lehetett látni, hiszen több kategóriában is sikerült “aranyosan” távoznia a lányoknak.

A döntőre teljesen megtelt a lelátó, és nem is kellett csalódniuk a kilátogató szurkolóknak: egy roppant színvonalas meccsen 4-0-ás sikerrel az Óbudai Egyetem megszerezte a trófeát. Mindkét csapatnak ez az eddigi legjobb szereplése, ráadásul az Óbudai Egyetem először vett részt a tornán.

A KEK egyetemi torna végeredménye:

  1. Óbudai Egyetem
  2. Kolozsvári Góbék
  3. NKE
  4. Szent István Egyetem
  5. ELTE
  6. Corvinus
  7. Debreceni Egyetem
  8. YoungBoys
  9. Sapientia
  10. Selye János Egyetem
  11. – 12.: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Kámikázé
  12. – 16.: BME, SixtyNine, MTTK Stars Szabadka, II. Rákóczi Ferenc Főiskol
KEK különdíjasok:
Gólkirály: Genczler Kornel (Corvinus)
Legjobb játékos: Gergaly Gyula (Óbudai Egyetem)
Legjobb kapus: Balint Lehel (Góbék)
Az álomcsapat tagjai még: Iflinger Zsolt (NKE), Szilágyi Károly (SZIE)
17097906_1377465575651070_3165015905489071018_o

Az öregfiú torna rekordszámú, 20 csapattal zajlott, de a tavalyi bajnokot csak megszorítani tudták, a trónról letaszítani nem, így ismét az Imperial Wet csapata távozhatott győztesen a műfűről.

A KEK Alumni torna végeredménye:

  1. Imperial Wet
  2. NoName
  3. ELTE
  4. Malária
  5. –  8.: Fr.Ady, Zsuga, Árnyék, PaksiHalászlé
    9. Villám Kolozsvár
    10. Sepsi’08
    11. TF Oldboys
    12. Zsukások
    13– 16.: Corvinus, BME, Golimpiakos, Kámikáze
    17. II. Rákóczi Ferenc Főiskola
    18. NSKI
    19. Bak-elit
    20. El Passo
Alumni különdíjasok:
Gólkirály: Dézsi Csaba (NoName)
Legjobb játékos: Gliga Cristian (Imperial Wet)
Legjobb kapus: Vesa Cristian (Deportivo Malaria)
Az álomcsapat tagjai még: Péntek Levente (ELTE), Balogh Zsolt (Imperial Wet)
 
Az idén először, az ELTE, illetve az ELTE Szolgáltató Központ Sportirodájának támogatásával megrendezett kosárlabda tornán 8 csapat vett részt (4 női és 4 férfi). mind a hölgyek, mind az urak mezőnyében mindenki játszott mindenkivel, az így kialakult rangsorban pedig a nőknél a Corvinus Egyetem vihette haza a serleget, míg a férfiaknál az ELTE itthon tartotta az aranyérmet.
 
 
A KEK női kosárlabda torna végeredménye:
1. Corvinus
2. BME
3. ELTE
4. KMDSZ WILD DOGS
 
A KEK férfi kosárlabda torna végeredménye:

1. ELTE
2. KMDSZ WILD DOGS
3. Selye János Egyetem
4. Sapientia Egyetem

Az ünnepélyes díjátadóra személyesen látogatott el Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, aki az MLSZ-t is képviselte. Kiemelte, hogy a labdarúgás támogatása minden életkorban és formában szükséges, emellett örömmel látta, hogy a technikai megoldások terén már a Messi, Suarez, Neymar triót idéző megmozdulásokat láthattunk, ezek alapján pedig Bernd Storck is válogathatna a torna sportolói közül.

Dr. Székely Mózes MEFS főtitkár, többszörös Ironman szintén díjakat adott át, emellett elégedetten szemlélte a lelátót, ahol mondhatni többen voltak, mint egy-egy NB1-es meccsen, ami Dunai Antal idejében nem fordulhatott volna elő.

Simon Gábor, a torna főszervezője, a BEAC ügyvezője kiemelte a háttérben segítő önkénteseket, szakmai gyakorlatosokat és munkatársakat, akik nélkül nem valósulhatott volna meg ilyen sikeresen a kupa. Többek nagy örömére elárulta, hogy jövőre már egy felújított csarnokban mérhetik össze erejüket a felek, amit a TAO-n elnyert támogatással kívánnak megvalósítani.

Köszönjük a résztvevő sportolóknak az izgalmas meccseket, a kilátogató szurkolóknak a remek hangulatot, 2018 márciusában ismét találkozunk!

A KEK-en készült fényképek hamarosan elérhetőek lesznek a KEK FB oldalán! Kövessetek minket!